Sisal is onverslijtbaar en zeer duurzaam
Sisal vloerbedekking is praktisch onverslijtbaar en daarom duurzaam. De fijn geweven soort die we gebruiken is nog sterker dan de grovere soorten sisal. Dus trap stofferen sisal voor jarenlang plezier van uw trap.
Oorsprong Sisal
Sisal is een natuurproduct, het wordt gemaakt van de bladeren van een bepaalde plantensoort (Agave) die voornamelijk in Zuid Amerika groeit.
Zeer ervaren sisal stoffeerders
Wij werken al sinds 2001 met sisal tapijt en hebben dus heel veel ervaring opgebouwd in de loop van de jaren. Trap stofferen sisal is ons dagelijks werk.
Gebruik ondertapijt voor extra comfort
Wij adviseren om bij uw trap sisal vloerbedekking ook ondertapijt te nemen, dit zorgt voor demping (geluid), comfort (zachter) en zo geniet u nog meer van uw mooie, nieuwe sisal trap.
Trap-Stofferen.nl Uw Specialist voor het stofferen van trappen met sisal”
“Wat is Sisal” tab2=”Onderhoud Sisal” Vlekken Verwijderen
Sisal is een natuurprodukt, het wordt gemaakt van de bladeren van een bepaalde plantensoort (Agave) die voornamelijk in Zuid amerika groeit.
Sisal tapijt onderhouden
Sisal natuur-tapijt vereist slechts een eenvoudige verzorging. Regelmatig stofzuigen, afgestemd op de gebruiksintensiteit, is de eerste en belangrijkste vereiste. In vertrekken waar een lage relatieve vochtigheidsgraad heerst, verdient het aanbeveling om van tijd tot tijd met een vochtverstuiver het vochtpercentage in de lucht op te voeren tot 60 – 70%. Een hygrometer in de kamer is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Bij een goede luchtvochtigheid verlengt u de levensduur van uw sisal tapijt. Tapijten in geverfde of gebleekte uitvoering dient u te beschermen tegen langdurig invallend zonlicht.
Vlekken verwijderen uit Sisal trapbekleding
Vlekken direct verwijderen. Verse, nog vochtige vlekken zijn het makkelijkst te verwijderen. Daarom direct met een goed absorberende doek of keukenpapier deppen. Niet wrijven! Dit maakt de vlek alleen maar groter. Veel vlekken zijn met water oplosbaar, vooral direct nadat de vlek is veroorzaakt. Deppen met een in lauw water gedrenkte doek zal in veel gevallen het vlekrestant geheel of bijna geheel doen verdwijnen. Met een droge doek als nabehandeling het achtergebleven gedeelte opnemen. Is de vlek erg hardnekkig? Voeg dan wat azijn of ammonia toe aan het lauwe water. Herhaal de behandeling indien nodig (nogmaals, niet wrijven) en bespoedig daarna met warme blaaslucht de droging.
Ingedroogde en oude vlekken. Probereer deze vlekken weg te krabben met een lepel of de achterkant van een mes. Werk altijd naar het hart van de vlek. Daarna zuigen of opvegen en de reeds eerder genoemde behandeling toepassen.
Niet met water op te lossen vlekken kunt u behandelen met EnviroDri-poeder. Herhaal desnoods deze behandeling. Uw woninginrichter heeft voor u EnviroDri-poeder of kan het voor u bestellen.
Sommige vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen, vooral als deze niet onmiddellijk worden behandeld. Zorg er wel voor dat de vlek zich niet kan uitbreiden. Absorberend keukenpapier biedt u daarbij goede hulp.
- Alles wat droog is droog laten
- Vochtvlekken onmiddellijk deppen
- Vetvlekken zijn in vele gevallen te verwijderen met wasbenzine of tri